Splaiul Unirii nr. 6, cladirea B3A, etaj 4, modul 3, sector 4, Bucuresti, Romania
0733.000.034 / 0772.295.840 office@tipique.ro

Noutati

Fonduri nerambursabile 2018
43.000 € > 54.000 € > 97.000 € > 2 mil € > 2,5 mil €

Mai multe noutati

Fonduri IMM - NOUTATE

 

POR 2.1 - Din 27 iulie 2016, 200.000 de euro pentru microintreprinderea ta

 

Pe data de 27 iulie 2016, ora 12:00, se va lansa Sesiunea de depunere a proiectelor pentru Programul Operational Regional - Masura 2.1, ce vizeaza promovarea antreprenoriatului. 

 

Astfel, prin POR 2.1 poti accesa 200.000 euro, finantare nerambursabila 90% pentru achizitia de utilaje, respectiv echipamente si/sau constructia de hale, pensiuni si altele, pe teritoriul Romaniei, exclusa fiind zona Bucuresti-Ilfov.

 

Ghidul Solicitantului este disponibil accesand acest link.

Citeste in varianta Newsletter.

MODEL BANNER NEWSLETTER jos por

 


 

Au fost publicate primele Ghiduri Finale pentru Sesiunea 2016


Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat online Ghidurile Finale pentru Sesiunea 2016 a Programului National de Dezvoltare Rurala 2020, submasurile 4.1, 6.1, 6.3, 16.4 si 16.4a:


• submasura 4.1 – „Investitii in exploatatii agricole” (Descarca Ghidul);
• submasura 6.1 – „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” (Descarca Ghidul);
• submasura 6.3 – „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” (Descarca Ghidul);
• submasura 16.4 si submasura 16.4a – „Sprijin acordat pentru cooperare orizontala si verticala intre actorii din lantul de aprovizionare in sectoarele agricol si pomicol” (Descarca Ghidul)


Apelurile de proiecte pentru aceste submasuri vor fi deschise pana in octombrie 2016. Astfel, daca doresti sa infiintezi sau sa modernizezi crame, ferme vegetale, plantatii struguri, spatii de stocare, instalatii pentru irigatii si alte investitii, consultantii Tipique va stau la dispozitie pentru accesarea fondurilor europene!

 


 

POR 2.1: 200.000 EURO - Bani europeni nerambursabili pentru afaceri in mediul urban

 

   Autoritatea de Management a Programului Operational Regional a publicat ultimul ghid consultativ POR 2.1 - "Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri".

 

Aceasta submasura ce se preconizeaza a se lansa in luna martie, reprezinta o oportunitate de afaceri pentru investitorii care doresc sa dezvolte un business de succes in mediul urban. Microintreprinderile pot solicita pana la 200.000 de euro din fonduri europene, finantarea nerambursabila fiind de 90%, iar 10% trebuie sa fie contributia societatii, dovedita la data depunerii prin scrisoare de confort, cont Escrow, ori linie de credit.

 

O alta conditie esentiala a programului impune ca firma solicitanta sa creeze un numar de minim 5 angajati. Investitiile pot consta in: 

  • Construirea, modernizarea, extinderea spatiului de productie/ prestare servicii (inclusiv hale de productie, pensiuni turistice)
  • Dotarea cu active corporale (achizitia de echipamente), necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line.

 Programul nu este destinat zonei Bucuresti-Ilfov.

 

Pentru mai multe detalii, consultantii Tipique va stau la dispozitie!


 

Guvernul a aprobat, printr-un Memorandum, deblocarea sumei de 15 milioane lei, aferente lunii aprilie, pentru lansarea si derularea, in 2015, a programelor finantate anual de la bugetul de stat in scopul sprijinirii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii. Suma de 15 milioane de lei reprezinta a doua transa deblocata in 2015, din suma de 70 de milioane de lei retinuta conform Legii nr. 186/2014 a Bugetului de stat pe anul 2015, ce urmeaza sa fie repartizata de Guvern pe o perioada de sase luni, in mod esalonat, pentru programele destinate IMM-urilor. In luna martie a fost deblocata de catre Guvern suma de 10 milioane de lei.

 

Programele implementate de ministerul IMM-urilor si finantate din  bugetul de stat pentru infiintarea sau dezvoltarea de noi IMM-uri sunt:

 

1.   Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitatea accesului la finantare START; Programul START vizeaza facilitarea accesului la finantare a tinerilor intreprinzatori. Prin acest program sunt acordate alocatii financiare nerambursabile de maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente proiectului, dar nu mai mult de 125.000 lei/beneficiar.

 

2.    Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri -SRL-D. Programul SRL-D (Societate cu Raspundere Limitata - Debutant) vizeaza acordarea de sprijin oricarui cetatean roman care doreste sa isi deschida o afacere (si care nu a mai avut una pana acum), prin acordarea unui credit nerambursabil reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face dovada surselor de cofinantare.

 

3.    Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata - COMERT. Programul urmareste: intarirea capacitatii operatorilor economici de promovare a produselor si serviciilor de piata;  precum si dezvoltarea si modernizarea activitatii comerciantilor si prestatorilor de servicii de piata. Prin acest program, beneficiarii eligibili primesc o valoare a alocatiei financiare nerambursabile (AFN) de maximum 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA),  dar nu mai mult de 135.000 lei/beneficiar.

 

4.    Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM-urilor - FEMEIA MANAGER. Programul urmareste:- imbunatatirea performantelor economice ale intreprinderilor existente conduse de femei, prin accesarea surselor de finantare de la bugetul de stat; stimularea auto-angajarii si cresterea numarului de femei intreprinzator in cadrul comunitatilor de afaceri; dezvoltarea capacitatii si a spiritului antreprenorial in randul femeilor si cresterea numarului de noi locuri de munca create in cadrul structurilor economice private conduse de femei si a beneficiilor aduse economiei nationale. Prin Program se finanteaza implementarea celor mai bune Planuri de Afaceri depuse de femeile antreprenor. Valoarea  alocatiei financiare nerambursabile este de maxim 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA) si  nu poate depasi suma de 41.500 lei/beneficiar.

 

5.    Programul national multianual de infiintare si dezvoltare de INCUBATOARE tehnologice si de afaceri. Programul are ca obiectiv general dezvoltarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania, prin infiintarea unor noi incubatoare de afaceri, precum si prin dezvoltarea incubatoarelor de afaceri deja existente. Contravaloarea alocatiei de la bugetul Programului pentru constructia si/sau renovarea/reabilitarea si amenajarea fiecarei  noi locatii care va fi inclusa in Program cu destinatia de  incubator de afaceri este de maximum 500.000 lei si de maximum 200.000 lei pentru reabilitarea/renovarea si reamenajarea cladirii incubatorului la inceputul fiecarui nou  ciclu de incubare.

 

6.    Programul national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului. Obiectivul general al Programului il constituie stimularea dezvoltarii mestesugurilor si a micii industrii din Romania, a intaririi clasei de mici mestesugari si artizani, care isi desfasoara activitatea individual sau organizat prin intermediul asociatiilor ori al altor organizatii. In anul 2015, Programul urmareste organizarea a opt Targuri Regionale pentru Artizanat si Mestesuguri.

 

7.    Programul de dezvoltare antreprenoriala UNCTAD/ EMPRETEC Romania pentru sprijinirea dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii. Programul UNCTAD/EMPRETEC este un program de incurajare si de stimulare a infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor implementat de catre Ministerul Energiei, IMM si Mediului de Afaceri (MEIMMMA). EMPRETEC este un program integrat de pregatire, care ofera intreprinzatorilor instruire si asistenta tehnica, precum si un cadru institutional pentru dezvoltarea capacitatilor antreprenoriale si cresterea competitivitatii pe piata locala si internationala a intreprinderilor mici si mijlocii. Grupul tinta al programului include antreprenori existenti sau potentiali precum si top manageri, inclusiv specialisti din organizatii publice sau private presupusi a se comporta de o maniera antreprenoriala sau manageriala.

 

Informatii suplimentare

 

Prin Legea bugetului de stat pentru 2015, este prevazuta suma de 166,8 milioane de lei pentru dezvoltarea si sustinerea infiintarii de noi IMM.

 

Suplimentar fata de suma retinuta conform prevederilor Legii nr. 5002002 privind finantele publice a fost retinuta si suma de 70.000 lei (aferenta programelor dedicate sprijinirii crearii si dezvoltarii de IMM-uri), suma care se deblocheaza in mod esalonat pe o durata de 6 luni, incepand cu luna martie.

 

Potrivit procedurilor din cadrul programelor mentionate, etapele de implementare pana la plata beneficiarilor dureaza minimum sase luni, acestea fiind urmatoarele: inscriere solicitanti, depunere documente, verificare administrativa si de eligibilitate, semnare contracte de finantare, efectuare cheltuieli, depunere deconturi, certificare cheltuieli. Astfel, beneficiarii se prezinta la decont incepand cu luna octombrie, platile efectuandu-se in perioada octombrie -15 decembrie.

 

 

Pentru mai multe detalii va rugam completati formularul de contact, trimiteti-ne un email la office@tipique.ro sau telefon la 0733.000.034.

 

 

 

POR 2.1 - Finantare de 200.000 de euro pentru microintreprinderi 

More in this category: Agricultura »

FONDURI NERAMBURSABILE

Fonduri jos pe alte pagini

Autoritatea de Management a Programului Operational Regional a publicat ultimul ghid consultativ POR 2.1 - "Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri". Read More
Beneficiari eligibili (fermieri): PFA, I.I., SRL, societati agricole, cooperative, grupuri de producatori, SCA, SCS, SA Mai mult
MASURA 1.3 - "Investitii la bordul navelor de pescuit si selectivitate" Mai mult
Masura 125 - componenta a1) "Irigatii si alte lucrari de imbunatatiri funciare" Mai mult
"Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri" Mai mult
Submasura 6.2 si 6.4 PNDR Mai mult
Submasura 4.1 "Investitii in exploatatii agricole" Mai mult
Axa 1, DMI 1.1., Operatiunea a1) "Sprijin financiar cu valoare cuprinsa intre 1.075.001 - 6.450.000 lei acordat pentru investitii pentru intreprinderile mici si mijlocii" Mai mult
Masura 312 "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi" Mai mult
Axa 3 Operatiunea 3.1.1 "Sprijinirea accesului la Internet si la serviciile conexe" Mai mult
Axa 4, DMI 4.2 "Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi" Mai mult
Submasura 6.1 "Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri Mai mult
Axa 1, DMI 1.3., Operatiunea "Sprijin pentru consultanta acordat intreprinderilor mici si mijlocii" Mai mult
Masura 221 "Prima împădurire a terenurilor agricole" Mai mult
Axa 1, DMI 1.1., Operatiunea c) "Sprijin pentru acesul IMM pe noi piete de internationalozare" Mai mult
Sa formezi o echipa este doar inceputul, sa ramai impreuna este progresul, sa lucrezi impreuna este succesul.
Henry David Thoreau